Ακολουθούν μερικές εικόνες από τη χιονόστρωση που είχαμε εδώ στο Π. Φάληρο από το βράδυ της Δευτέρας 9/1 μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 10/1. Επισημαίνεται ότι η χιονόστρωση ήταν ολική και σε 'εύκολες' επιφάνειες έφτασε γύρω στα 5 εκατοστά. Τέτοιας έκτασης χιονόστρωση είχε να σημειωθεί στην περιοχή 9 χρόνια, από το Φεβρουάριο του 2008. Επίσης, είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον από το 1992, που σημειώνεται έστω μερική χιονόστρωση σε δύο διαφορετικές κακοκαιρίες μέσα στον ίδιο χειμώνα (θυμίζουμε ότι μερική χιονόστρωση είχαμε και στις 29/12/2016).

Σε πανελλαδικό επίπεδο, δεδομένου ότι χιόνισε σχεδόν σε όλες τις πεδινές περιοχές, ακόμα και σε 'δύσκολες' όπως τα πεδινά της δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης, ο χιονιάς 'Αριάδνη', είναι μεγαλύτερος από το Μάρτιο του 1987 και ο χειμώνας που διάγουμε ο βαρύτερος τουλάχιστον από το 2001.

 

Η νέα βδομάδα τώρα θα κυλήσει με βροχές ανάδιαστήματα στη χώρα, πιαθανώς καταιγίδες στα νοτιότερα, χιόνια στα ορεινά και ίσως λίγο χαμηλότερα στα κεντρικά και βόρεια ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθεί σύντομα και τραγουδιστά το καιρικό μενού καθ'όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας στην Αττική, που ήδη σημειώνονται βροχές ανά διαστήματα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (βράδυ Κυριακής). Μέσα στην εβδομάδα δε ίσως να εμπλουτιστεί και με λίγο από καταιγίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=hQiMMhEKGg4