Κύμα καύσωνα θα πλήξει τη νότια κυρίως χώρα το επόμενο τριήμερο. Στο επίκεντρο οι ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές από Θεσσαλία έως ανατολική Πελοπόννησο, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39-40 και τοπικά για λίγο και 41 βαθμούς. Ευτυχώς ούτε η διάρκεια ούτε η ένταση αυτού του καύσωνα θα φτάσει σε ακραία επίπεδα, όπως αυτός που ξεκίναγε τις ίδιες μέρες το 2007, ο οποίος είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ διάρκειας και έντασης για Ιούνιο, στις 26/6/2007 στο κέντρο της Αθήνας ξεπεράστηκαν οι 45 βαθμοί ενώ στο μετεωρολογικό σταθμό του Παλαιού Φαλήρου που βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα σημειώθηκαν 42,3 βαθμοί, τιμή που είναι η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη των τελευταίων δεκαετιών. Στον επερχόμενο καύσωνα πάντως η θαλάσσια αύρα θα μετριάσει πολύ τη ζέστη στην περιοχή μας.

Τετάρτη 25/6/2014

Σχεδόν αίθριος. Άνεμοι ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι (θαλάσσια αύρα). Θερμοκρασία η ελάχιστη γύρω στους 25 και η μέγιστη γύρω στους 32.

Πέμπτη 26/6/2014

Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι (θαλάσσια αύρα). Θερμοκρασία η ελάχιστη γύρω στους 26 και η μέγιστη γύρω στους 33.