Προ των πυλών είναι το δεύτερο θερμό κύμα του φετινού καλοκαιριού. Κύριο χαρακτηριστικό του κύματος αυτού δε θα είναι η ένταση αλλά η διάρκεια, αφού τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας η μέγιστη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές θα ξεπερνάει τους 35, σε λίγες όμως τους 38 βαθμούς. Στο επίκεντρο θα είναι η ανατολική ηπειρωτική χώρα, καθώς το μελτέμι θα πέσει και θα δώσει τη θέση του σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ανέμους. Στην περιοχή μας ο μαϊστρος (δυτικός-βορειοδυτικός άνεμος) θα δώσει μάχη με τη θαλάσσια αύρα. Ο Μαϊστρος είναι ο τρίτος σε συχνότητα άνεμος στην περιοχή μας τα καλοκαίρια, μετά το μελτέμι και την αύρα, μπορεί να μην είναι τόσο συχνός, κάποιες φορές όμως δίνει εντυπωσιακές ριπές και μέγιστες θερμοκρασίες. Άλλωστε, η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχω καταγράψει ποτέ, 42,3 βαθμοί, στις 26/6/2007, έγινε εν μέσω μεγάλου καύσωνα και μαϊστρου.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι (θαλάσσια αύρα). Θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αίθριος. Άνεμοι από δυτικές γενικά διευθύνσεις μέτριοι, πιθανές ισχυρές ριπές, ιδίως μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 26 έως 35, για λίγο ίσως και 36 βαθμούς.