Πολύ δύσκολη η εβδομάδα που μας πέρασε, ο καύσωνας μπορεί να έφυγε, η ζέστη όμως όχι, αρκετές περιοχές ξεπερνούσαν καθημερινά τους 35 και οι ελάχιστες διατηρήθηκαν υψηλά, στην Αττική λόγω του μελτεμιού αυτό έγινε κυρίως στο κεντρικό και νότιο λεκανοπέδιο.

Το σκηνικό αυτό αλλάζει από τα δυτικά και αύριο θα πάρουμε επιτέλους ανάσα δροσιάς και στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες βροχές-μπόρες. Πιο συγκεκριμένα για την Αττική:

Υπόλοιπο Σάββατο 25/6: Η συνέχεια της ημέρας σήμερα θα μας βρει με τις νεφώσεις να αυξάνονται σταδιακά, προς το βράδυ αστραπές θα κάνουν την εμφάνισή τους προς τα δυτικά και το Σαρωνικό δίνοντας αξιοσημείωτο θέαμα, ωστόσο η πιθανότητα να επιβιώσει κάποιος πυρήνας μέχρι τα ενδότερα της Αττικής είναι μικρή, το πιθανότερο είναι να έχουμε κάποιες ψιχάλες-ψιλόβροχα, κυρίως στις δυτικότερες περιοχές του νομού.

Κυριακή 26/6: Με νεφοσκεπή καιρό θα ξεκινήσει η μέρα και τα φαινόμενα που περιγράφηκαν πιο πάνω, αργότερα το πρωί θα υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο αναπτύξεις θα κάνουν της εμφάνισή τους στα ορεινά, ιδίως τα δυτικά, δεν αποκλείονται το μεσημέρι και το απόγευμα κάποιες τοπικές βροχές-μπόρες, κυρίως στις βορειοδυτικές-ορεινότερες περιοχές η πιθανότητα για γενικευμένη καταιγίδα όμως είναι μικρή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και επιτέλους θα καταλάβουμε λίγη δροσιά, καθώς δεν θα ξεπεράσει πουθενά τους 30-31, ενώ η ελάχιστη θα πέσει κάτω από τους 25.

Από τη Δευτέρα η ζέστη επανέρχεται, η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά και η νέα εβδομάδα θα κυλήσει με λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασίες, ωστόσο φαίνεται να διατηρείται η αστάθεια στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα αρκετές μεσημεριανές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, κάποιες πιθανότητες είναι υπαρκτές και για την Αττική, ωστόσο θα το δούμε μέρα προς μέρα αυτό και θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση αν χρειαστεί.

Καλό Σαββατοκύριακο!